Kragerø Biograf ønsker publikum velkommen

Vestibylen og billettluken

Velkommen til Kragerø Biograf!

  • Vi oppfordrer til billettkjøp på nett/mobil.
  • Smittevern begrenser antall tilgjengelige seter; vi er uansett innenfor grensen på 200. Publikum som ikke tilhører samme husstand, må sitte med 1 meters avstand (1 sete imellom; avstand til raden foran er minimum 115 cm). Billettsystemet vårt legger inn avstand automatisk.

  • Dessverre ingen barneseter eller 3D-visninger

  • Hold avstand ved kiosken og i vestibylen, minimum 1 meter

  • Betaling kun med kort. Betalingsinformasjon lagres i to uker

  • Håndspritdispensere er plassert i vestibyle og sal

  • Vi ber publikum ta plass i salen så tidlig som mulig. Vi åpner så fort vi har gjennomført smitteverntiltak i salen.
  • Folkehelseinstituttets regler for renhold følges ved Kragerø Biograf.

Vi ønsker dere en god kinoopplevelse!


Vi holder til i Gamle Kragerøvei 4, i et særpreget funkisbygg fra 1930-tallet. Salen har 172 seter, og i en prøveperiode i høst viser vi film hver dag (også lørdag), unntatt mandag. Nå er vestibylen pusset opp, og vi lover en god filmopplevelse for alle, enten du foretrekker 2D eller 3D.

Billetter kjøpes på nettet eller i luken. Vi tar ikke bestilling på telefon.

Vi aksepterer ledsagerbevis.

Mer om billettkjøp her

Følg oss på Facebook og Instagram #kragerobiograf

Litt historikk

Filmfremvisningen var nærmest uforandret i over hundre år, idet det har rullet et gjennomskinnelig bilde foran en sterk lyskilde, nærmere bestemt 24 bilder i sekundet, slik at en vanlig film besto av tre og en halv kilometer bilder og veide 25 kilo.

Kragerø var tidlig ute med fast kinodrift, helt fra 1904. Vi vet at Oslo fikk sin første faste kino på høsten det samme året, og vi kan jo se muligheten av at vi var noen måneder tidligere ute...

De som har sett klassikeren Cinema Paradiso vet at gammel nitratfilm var et svært brennbart materiale, og også Kragerøs kino ble totalskadet i brann. Nå er både bygning og film langt mer sikkert, etter gjenoppbygging av "gamle Håndverkeren" og verdensomspennende overgang til brannsikker film.

Den gamle salen med flatt gulv og galleri ble senere bygget om til amfi, med bedre utsyn til lerretet, selv om man ikke satt så godt...

Vi fikk nytt lydanlegg og ny maskin med 4000-meter-spole i 1984, og vi oppgraderte lyd, lerret og stoler i 1998, og har nå en kino med bra benplass og god digital surroundlyd. Og med plass til teaterkulisser eller trabulanter bak lerretet, klare til neste lokale forestilling.

Frem til 2011 ble det arbeidet intenst med innføring av digital filmfremvisning i Norge, som hele tiden lå i forkant med et prosjekt som ga digitalt utstyr i alle landets 420 kinosaler i løpet av det året.

18. mai 2011 hadde vi digital verdenspremiere på Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides, og en full sal fikk Johnny Depp nesten i fanget. Dermed er vi klare for å vise det som kommer av premierefilmer når vi ønsker det.

Vi har valgt Dolby 3D, et system som har vist seg pålitelig og lett å drive. Vi låner ut briller ved inngangen, og de må vi ha tilbake. De kan ikke benyttes andre steder enn der det samme systemet er installert.

I løpet av 2015/2016 er bygget renovert utvendig, og vestibyle og publikumsområde er oppusset og modernisert. Det arbeides for tiden med garderober og backstage.

Fra sommeren 2018 har vi Dolby Atmos lydanlegg, og i mange av filmene vil du virkelig føle at du er midt i handlingen. Det handler ikke om høyere lyd, men mer presis plassering av lyden. Du hører hvilken kvist fuglen sitter på!

I mai 2020 åpnet vi etter kombinert koronastengning og oppgradering, med nymalt sal og helt nytt ventilasjonsanlegg.

Vi ønsker deg en hyggelig filmopplevelse!